top of page

Tenkende klasserom i matematikk

Stadig flere blir oppmerksomme på metodikken Tenkende klasserom. I dette kurset får du vite mer om hvordan du kan legge til rette for at elevene dine jobber på denne måten i matematikktimene.

Har du lyst til å gi matematikkundervisningen et boost? Da er et kurs i tenkende klasserom noe for deg.


Metodikken bak tenkende klasserom er utviklet av kanadiske Peter Liljedahl. Med et opprinnelig ønske om å utvikle problemløsningsferdigheter blant matematikkelever, forsket han i flere år for å finne de 14 prinsippene som nå utgjør fundamentet i tenkende klasserom. I dette kurset får du en innføring i teorien bak, de praktiske løsningene på hvordan du kjapt kommer i gang, og tips om hvor du finner ressursene som gjør deg i stand til å skape tenkende klasserom i matematikk.


For elevene betyr tenkende klasserom at de er den aktive parten i læringen. Det fører til økt engasjement og aktivitet, og større utholdenhet i læringsarbeidet. Både elever med lav og høy kompetanse har utbytte av metodikken bak tenkende klasserom. Kommunikasjon og problemløsning er viktige faktorer i det tenkende klasserommet, og dette passer som hånd i hanske med de nye kompetansemålene i Kunnskapsløftet.


KURSINNHOLD

  • En innføring i teorien bak og metodikken i tenkende klasserom

  • Praktiske øvelser med tilhørende diskusjonsoppgaver

  • Tips for å komme raskt i gang

  • Hvor og hvordan finne ressurser til tenkende klasserom


Kurset egner seg godt for kollegium eller fagnettverk, fra seks personer og oppover. 

Pris

Varighet

Bestilling

Fra 3 timer

Fra 19 000

Ring 909 39 741

Heidi Haakenstad

Kursholder

Heidi Haakenstad

Heidi Haakenstad er lektor med tilleggsutdanning, og underviser i fagene informasjonsteknologi, spansk og matematikk. Heidi er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo, og har en master i spansk innenfor temaene motivasjon, personlighetstyper og tilpasset opplæring fra Universitetet i Oslo. Hun har siden 2009 undervist ved Hadeland videregående skole, og har også erfaring som prosjektleder i privat næringsliv.

Når Heidi ikke underviser, liker hun å trene, og hun reiser gjerne rundt på jakt etter de beste (det vil ofte si de mest svingete) motorsykkelveiene på sin Triumph Tiger 900, både i Norge og resten av verden.

bottom of page